365整形美容論壇

註冊論壇
搜索
查看: 614|回復: 5

[綜合整形] 台湾做正颚系都揾谢明吉咩?

ikveaw 發表於 2015-9-18 23:37:23 | 顯示全部樓層 |閱讀模式
本來一开始只系单纯对于正颚手术感到兴趣  P/ E8 U5 K- A2 ^  d
因为知透过呢种手术
: V6 s! \. i+ E* X' K: F7 t可系让脸型比较扇斗嘅人* {! m/ l) ?- ]. l7 s
睇起嚟唔会咁明显5 O. i' z. T  ~+ H6 K
但系睇著睇著
: l/ g0 x7 I4 J自己也开始喺想著讲
0 \3 x0 w- b( }比如有一天自己也去做了呢个手术
0 v0 ~+ f. y7 D- L嗰或许依家睇起嚟就会完全唔一样了!
# i( C; a2 x4 X+ q2 f( z2 p喺睇了满多关于正颚手术嘅资讯之后8 z+ s' m. U! P, b  V
有注意到喺台湾好像有个叫谢明吉嘅医师
, L4 B5 k1 c& J% N* J3 t似乎对于正颚手术做嘅很犀利
  W  E2 J; P9 S! v若果有机会到台湾做整形嘅话
# }) D/ ]9 g) m! q1 P: |系都要揾呢个医师做咩?
如有到診所,請務必和醫生講說是看了365整形美容論壇才來的,醫生會給你意想不到的驚喜喔!!!
Oknilp 發表於 2015-9-28 02:31:50 | 顯示全部樓層
应该系佢真嘅比较有名囉
' ~% A6 Y; D' ^  N$ {4 b我想能做正颚嘅医师5 v9 L% X0 b$ C  z! N( }
一定唔只系呢一个
3 A$ o: _/ W" Y! }之不过要系比较多人都讨论佢
6 U# e& V" ~7 c* H嗰想必一定有佢犀利嘅地方阿
yusiun 發表於 2015-9-28 22:03:03 | 顯示全部樓層
好像真嘅系都揾呢个谢明吉医师喔!( m- c  O/ X" Z
我一个好朋友佢也系之前
' T5 Q. n3 s* D, t9 y! r0 p9 K% v特地飞过去揾佢做了正颚嘅手术
3 L; k0 i. y8 F8 u9 @5 @" x虽然我唔晓得佢之前系唔系也系喺网路上, ?" B4 o3 w. F4 b1 J+ ^0 G' h# E
睇到很多人推荐呢个风华诊所嘅谢医师
- I0 v$ \6 [  y所以才特咪过去揾佢做手术
. I! A9 _" A! s2 |& s但系我知佢飞过去嘅原因
% E5 s6 ~4 b) ~4 Y6 t很大一部份系因为谢医师喺做正颚嘅手术/ I$ V, b" n0 I' N$ |+ Q  v+ C: i
还有用到3D列印嘅技术' t/ T( I' s+ M- X2 ~+ x
先把人嘅颜面骨成个比例都衡量出嚟- N# k' |# v8 |) |2 n3 o
能够很精准嘅去抓到点做系最适合嘅样
+ G* i8 C: Y; e$ }& `也因为咁就大大减少手术嘅风险!
: R2 N5 Q$ f  ]: x4 M' s( v像我朋友佢一开始系先透过网路官网嘅留言6 G& q3 N2 R0 |9 Y8 ]
跟医师有过简单嘅咨询和评估: q5 L+ s8 H2 y; _- a9 k
然后确定要作手术之后就先付清了手术嘅费用# K' ~* m; L" u$ G1 \6 [1 Z' A
接下嚟就系直接过去准备做手术囉
' B2 G( o9 N  o成个过程听起嚟其实满简单嘅阿
5 ?9 ^  y+ r" E* D. Y  R7 ]' U+ P通常就系揾到医师然后接下嚟嘅部分
- J) r" u+ ^7 Q" T; K( Z对方也会跟妳讲该点做唷
Taimla 發表於 2015-9-30 10:23:55 | 顯示全部樓層
有听过呢名子阿. E* c+ ~) T- M- D) O
但系其他医师也有唔错嘅
" S" s: l  N# \3 y; l& E+ g1 ~像朱泳铭也可以多研究
' Z- B' y( }; {0 D: B4 e2 [7 ~4 d佢也系都用3D列印在帮人家整型阿
SWEGGY 發表於 2015-9-30 12:21:28 | 顯示全部樓層
唔见得都系佢啦
3 g% H7 S1 U: i- S2 p( x( ?/ V但系依家台湾嘅正颚手术里面2 l0 x; n3 _, v$ ]
佢系真得算做得满好嘅
  [* j$ N' n$ z! B0 \' f9 Y所以会提到佢也很正常囉!
fufeks 發表於 2015-9-30 15:01:49 | 顯示全部樓層
做正颚嘅医师很多阿
! n0 A; o) Z3 y7 V# B之不过呢个谢医师算相对犀利嘅了- [# t1 y  O6 j) y7 {3 |/ I
其实可以揾嘅到佢做过嘅案例喔
+ h, |7 F: p& ~/ o  V3 p9 N' W可以去揾嚟睇睇" g5 W- F6 h1 r* \
抑或系喺跟医师咨询时也能要求睇阿