365整形美容論壇

註冊論壇
搜索
查看: 486|回復: 5

[隆乳] 香港到台湾去做隆胸手术要住多久?

Jet803ropa 發表於 2015-5-23 23:01:34 | 顯示全部樓層 |閱讀模式
我系香港人 也喺香港呢边问过几个医生9 ^9 q* _  M) G1 r5 G& O4 A
本嚟还想著要到泰国去做
; P: u# j$ u2 J/ C/ z! X( u因为睇到有人也讲泰国做嘅挺好嘅
$ X+ p! W+ ]2 K1 U* W两相比较 我跟家人也讨论了一回
4 N+ Y- U- i* |( i( T才决定去台湾语言更通6 d" o( t4 q) ?
手术费用也系台湾嘅更合理一些% n6 C% {# r  p. ^- s. x/ a6 Q0 C
但该点跟嗰边嘅诊所联络?# t/ Q! O0 e: M* q
要先send  email去问咩?  j3 v/ A8 l, V4 j) c
想问嘅更清楚一些喺过去才唔浪费时间3 b. T( N3 M9 G6 k  ~% P3 w" d
饭店机票啲系唔系都要自己弄呢8 x- K/ u4 w4 a' E! P2 t; f9 }
如有到診所,請務必和醫生講說是看了365整形美容論壇才來的,醫生會給你意想不到的驚喜喔!!!
ElmerSteele 發表於 2015-5-26 14:13:43 | 顯示全部樓層
你要到边间诊所去做呢?
9 K% z% \/ K( t! R! K+ g! M0 T大多數会有海外客户嘅一些流程$ A) p" ?) x/ U4 ~; u3 @
像我朋友佢去之前就有打电话先问诊所
0 ?& S5 Q' t& k有嘅可以代订机票饭店* I$ W5 f9 T. L; G
有嘅就自己要去订6 g1 u" U0 K) |6 S% v4 T% x3 J
呢都问嘅到~
Sarah0421 發表於 2015-5-26 18:38:00 | 顯示全部樓層
至少要住满一个禮拜唷~
/ X# ^, J8 H: O0 q# P, U我之前到台湾嘅緻美诊所去做内视镜隆胸手术
. o; f, _2 Z. o3 Q! r做之前就有先问清楚要住多久
( x* J' m0 f; M; L% {' V, v) J( Y* n术后嘅第三天跟第五天都要回诊畀医生检查
5 r- ^. I$ `+ X* R诊所嘅护理师也会教点做术后按摩0 E9 r7 O( {  ?! y9 X4 m4 f; w) L
都评估冇问题了才会回香港
- E# j* Z" A- K喺做之前我有先send相片畀洪至正医师睇& P9 |3 _& v4 ~" y1 s+ T
手术前跟佢哋有先线上咨询. v& f/ T+ z6 k; d
我系用line线上问问题嘅8 j1 G$ D, E% u$ g5 H0 y# o
洪至正医生哋回覆都还蛮详细嘅
+ n6 ]5 u  C. Z/ i. l去台湾之前可以先喺香港把术前健康检查先做8 h+ I- o% J! C1 ?. t) }) c! N! p
我先做好才预约手术时间过去台湾
0 k1 I$ G& ?0 N- O' u, b  Q咁比较省时间,手术方法医生也会讲明清楚才做: Y$ ?8 C8 v+ e% Z0 a9 r5 f; J
我从B罩杯做大两个罩杯,手术后恢复嘅很好0 N7 I4 M+ Y, c2 |$ ?. [
胸型也很自然好睇让我很满意
% R# V: G& }* @; u洪医生喺网路上一直都很有名也很多人推荐# z0 M" s) q) f" q- X; ^
比如想住久啲梗系更好,我有另一个朋友也畀佢做
' B$ E( ~5 ~* q5 f% d$ m佢就喺台湾住了两个多禮拜才返嚟9 I9 S8 F6 p' I) t& @: p& ]
想住多久就睇你自己,但最少要住上一禮拜囉~
Tanetrice648 發表於 2015-5-26 21:29:37 | 顯示全部樓層
住越久还要付更多钱- F- s. l$ o8 ^' D! j7 a0 {+ E
仲系香港呢做就好1 F! K% m" G2 k) C
台湾嘅医生咁多
7 [0 ~- G* L; K8 J. ~" {也很难决定要揾边个好?* `. c& ^/ W/ q/ r* a' ?
 樓主| Jet803ropa 發表於 2015-5-26 22:39:47 | 顯示全部樓層
台湾诊所喺台北嘅挺多~) y& B; p8 C- F8 |8 u
网路上也睇到蛮多家- I) r. W4 c0 S) A) h4 Y
好像都还唔错
/ E% Z$ b0 w' K9 ?! ^想讲线上都先问好了0 I8 W6 c+ E* w/ ^. k
花时间多问~ 冇咁快决定
2 Z" W" W8 h* X: P2 F2 L
Sarah0421 發表於 2015-5-26 23:42:56 | 顯示全部樓層
要代订机票跟饭店嘅话也可以6 G9 x( l3 l) y  ~
建议先跟诊所联系一下
1 ~2 {" M& r" x; F$ v. B# u/ k0 _' q' ?0 V
佢哋官网有蛮多资讯嘅% T4 D( P; L, v1 A' N
我记得也有全包嘅4 h9 `1 C  W2 m& d$ ~( E% Q
连机票乜都会弄喔
/ }" ~# z: @; w# \* D