365整形美容論壇

註冊論壇
搜索
查看: 139|回復: 5

[綜合整形] 香港人到台灣做整形手術越嚟越多咩?

nicerthan 發表於 2018-5-29 17:19:25 | 顯示全部樓層 |閱讀模式
想問一問香港人到台灣做整形嘅
/ `9 D- L. l, W8 T8 z, y系唔系有越嚟越多?
* I3 V8 _0 Z6 s) d1 t喺網上有睇到人分享
$ \5 ~  h) w0 D. Q: z  ^講系去做隆胸 做雙眼皮做隆鼻嘅
( w( m; x4 }" j8 X8 p最近甚至睇到有平胸手術嘅' T( y, }# M: l6 {. O, v
呢些都唔系微整形/ r' _$ e0 L. |
系整形手術
2 {- U; O% N: e, q, X5 D2 m& {本嚟以為整形手術出國做唔合適$ u9 \% s6 z$ X( w
但睇到咁多資訊, `4 I  i% m2 \3 r
開始覺得跟我想嘅唔同: y6 b! U3 ?7 j
點解香港人會選項到台灣去做?
4 M: N8 v- f8 E! I# q( n5 s點唔會想要去其他國家?, j8 P4 F  m! W
有人真嘅去做過嘅- r! v9 o5 j1 F- e$ a% b3 `
系因點解原因才選項去台灣做呢?
如有到診所,請務必和醫生講說是看了365整形美容論壇才來的,醫生會給你意想不到的驚喜喔!!!
reaction 發表於 2018-5-30 17:14:26 | 顯示全部樓層
有睇過有人講香港冇咁嘅技術# G* s7 F* L1 U5 J) h6 s
之所以會想要到台灣做# `2 A4 {+ X1 l$ P/ h. f8 C
要出國做也可以選項泰國' j& B2 L4 v5 j- p) ~) _3 E
但系以泰國跟台灣
% {+ L2 Z7 f! B+ e5 g6 ?選項台灣會更合適: G( v, w0 Y4 I0 I8 y. S# l
原因系語言協調無障礙
" Z6 i- F) X  K2 L) v3 @
csaten 發表於 2018-5-31 10:25:17 | 顯示全部樓層
有阿0 J5 v7 b6 u& E- l5 O2 e8 f5 h7 x* R
越嚟越多人會到台灣做0 w4 g; S* D# \* z6 W8 V
所以語言協調冇疑問
! z9 G; q* G6 \5 ]& _( V到國外要系英文唔夠好: ^* i6 d. r( [2 L
也可能會協調出疑問
6 j$ K7 D  @# e& ^- I仲系要語言能通再做相對好( j9 k7 l# _- J7 m1 @
平胸手術也可以問問洪敏翔醫生
5 T8 y5 S- H1 @4 C0 I* P' ]6 T6 c& Z: h
dynistor 發表於 2018-5-31 11:35:07 | 顯示全部樓層
所以香港很少有咁嘅技術% Q+ E# L: B# _
還有像之前我聽朋友講會去Taiwan做隆胸
( `4 }( S- I' t; w. ~+ m5 {' Q我也系問過才知
- k: E: I6 X6 w8 ?' |原嚟除咗技術之外/ d9 F8 {3 `- s
香港嘅花費也比Taiwan更高很多
6 |8 \; U$ H( I8 T不但Taiwan嘅整形技術也很知名
+ c; x- m1 x2 B許多人都會特咪去Taiwan做4 B& |$ j2 n0 w* Q% w/ `! s
像我朋友也系去Taiwan做平胸手術9 q8 K* x6 n% x7 v  f  R* R+ e0 k
佢也花很多時間了解" w. V4 }6 H- }1 X# y$ a6 z
到Taiwan嘅整形討論區去搵資訊
' v: o& n9 _* l/ b8 e6 o後尾決定先發mail問0 L3 e; n  @$ R- L/ z  }3 j; Q
問了一些診所
0 d/ _# @& G: c才決定去Taiwan做門診+ @0 h/ D, q4 H( X- C" I
門診好幾家診所後才決定
) Z- R# n  q2 H- l/ L) B! C喺緻美診所做平胸手術  c- T* E$ N: u0 R9 ~
佢系畀洪至正EC做手術嘅
8 y7 w. V! U+ Q6 d2 Z, [8 ?+ s$ T做之前也有睇過網路上嘅訊息! Q; z; A, D) t$ |) \5 K) S
才知好多人畀呢位EC做胸部手術都做得很滿意
# n6 v$ D3 o- J3 N! Q# g4 A" A2 x5 l咨詢時EC很專門診所服務也親切讓佢很放心6 G* J( C3 W* a+ `- V
手術時住宿喺診所附近嘅酒店也很舒適) o# |6 L% w/ o$ w  N  N3 o, M
回診時EC也都很仔細檢查
# N+ R( c) e: r6 F回香港後佢也很快復原了- ^4 T5 G9 `6 H4 a6 [
依家可以唔使每日著著束胸
. F! P- ~$ {% l  J% x3 P/ U' K' T睇起嚟比以前更有自信啊!- Q- O, F7 u" d, h1 Y2 j* |6 B  Y
% U6 u9 N9 Z( a  c. g) J. R* E
reception 發表於 2018-5-31 13:06:03 | 顯示全部樓層
我很好嘅朋友上個禮拜也去做平胸手術
. H! }0 {+ b/ _" q6 l, }" C佢也系踢,但其實胸部滿平嘅9 U. p' U2 Q" l  s* y4 @7 v
我問佢點解要去陣,/ ]2 z; |$ d5 U: p
佢講所以佢著束胸會起疹子,' b3 N9 s: o  f- D4 ^
可能唔透氣仲系乜嘅我系唔太了解3 c. {0 \- i7 Z2 u" ]* k

8 q, _! O5 ^* D+ c: t0 Z  [1 l
Liliy 發表於 2019-2-11 19:24:29 | 顯示全部樓層
沒錯!我有香港的朋友也有在詢問我整型這一方面,所以以價錢來說對他們是可以負擔的,不但技術也很好,協調方面也不是疑問,所以是值得坐飛機來台灣做整形的。