365整形美容論壇

註冊論壇
搜索
查看: 188|回復: 5

[綜合整形] 香港人到台灣做整形手術越嚟越多咩?

nicerthan 發表於 2018-5-29 17:19:25 | 顯示全部樓層 |閱讀模式
想問一問香港人到台灣做整形嘅
0 r' X( E' I& {# o3 T: i系唔系有越嚟越多?9 k6 M* ^0 W- U( q. @1 G
喺網上有睇到人分享/ p) r. b3 {" D$ p$ N2 ?
講系去做隆胸 做雙眼皮做隆鼻嘅( \" k' n2 @; t% R0 j$ t
最近甚至睇到有平胸手術嘅# h' [. s/ W; G# V! i
呢些都唔系微整形
$ H: w9 }1 y  L# d系整形手術# F: a9 ~# S" k4 u/ j
本嚟以為整形手術出國做唔合適
* G. t& l$ R0 z" k) q/ g但睇到咁多資訊" n8 P6 j6 o6 N1 H" H' D( b; W
開始覺得跟我想嘅唔同
9 w; Q, H+ Y3 u! O. n+ P點解香港人會選項到台灣去做?9 m% U9 l: g+ n  Y! T' m
點唔會想要去其他國家?
  X( ~0 G- G, Y% \' t% z7 Q# _  Z有人真嘅去做過嘅, X! k2 p+ y* V+ d1 ]$ }( q
系因點解原因才選項去台灣做呢?
如有到診所,請務必和醫生講說是看了365整形美容論壇才來的,醫生會給你意想不到的驚喜喔!!!
reaction 發表於 2018-5-30 17:14:26 | 顯示全部樓層
有睇過有人講香港冇咁嘅技術0 s0 a3 y6 b. I. C# D- p
之所以會想要到台灣做
8 _) T, `+ W& Z4 b; `; L7 u要出國做也可以選項泰國
9 A7 E. g. x  I7 A, K. z, ^3 _8 v但系以泰國跟台灣; C$ e8 A: u4 `( ~5 y
選項台灣會更合適
4 |+ @2 D" S9 Y1 b1 T9 @原因系語言協調無障礙: [6 G  U, {  v3 F5 `
csaten 發表於 2018-5-31 10:25:17 | 顯示全部樓層
有阿- T; o& E1 @8 X% d. P
越嚟越多人會到台灣做
9 `1 Z% Q4 Z; P* g0 T& p9 J% d所以語言協調冇疑問3 D6 B9 Q9 F: U3 K2 X1 K
到國外要系英文唔夠好
, n0 H9 {1 {1 ?: u) x也可能會協調出疑問* R' a% T! \% j2 c" X
仲系要語言能通再做相對好2 z6 ~& i" m' L& s0 I
平胸手術也可以問問洪敏翔醫生
0 j+ O3 y9 s/ ]0 L( O+ S! g- w9 K( S- E$ p
dynistor 發表於 2018-5-31 11:35:07 | 顯示全部樓層
所以香港很少有咁嘅技術( C$ y% g9 R" e  A
還有像之前我聽朋友講會去Taiwan做隆胸, j: G; M6 H, K3 z( c/ q* F7 i: `
我也系問過才知0 b7 Z3 j0 B! a4 C6 ]
原嚟除咗技術之外
7 R  Q1 z4 N* H. ^香港嘅花費也比Taiwan更高很多; d5 F5 M  O( U; w1 K* u3 @
不但Taiwan嘅整形技術也很知名
7 z* U( B2 `, _8 M$ }* ]) }/ W許多人都會特咪去Taiwan做) g2 t, D# `8 @. A- d( b$ {6 B
像我朋友也系去Taiwan做平胸手術
- u8 @$ \! r, d5 H* w7 r! k佢也花很多時間了解+ g5 f5 @, j" {; H
到Taiwan嘅整形討論區去搵資訊* [; H" ], X* p
後尾決定先發mail問8 T* a# {: X  E
問了一些診所
& J$ p3 Y+ I7 d9 o3 X, a: B: u才決定去Taiwan做門診$ h, G/ D4 Y( Z" h" F
門診好幾家診所後才決定
( P1 Y3 y) k$ B9 L0 ^0 @1 W喺緻美診所做平胸手術
) t$ M* {; y" L2 G7 ?佢系畀洪至正EC做手術嘅
! _8 R- E: G% j1 [: t; u做之前也有睇過網路上嘅訊息2 j* d% {( j% r6 e
才知好多人畀呢位EC做胸部手術都做得很滿意4 k. a- r, S7 p4 M
咨詢時EC很專門診所服務也親切讓佢很放心& T! L3 p5 R0 M0 j3 X
手術時住宿喺診所附近嘅酒店也很舒適
$ k  i+ G( z7 [; j! H) l回診時EC也都很仔細檢查
5 x  e* [1 Y  e+ d( h; T回香港後佢也很快復原了" J# M' F8 t; f# L3 t
依家可以唔使每日著著束胸
1 O# V! f, y$ o4 a1 F7 c睇起嚟比以前更有自信啊!  Y; H8 O1 d9 H# L( t
, R- F! n4 e" W. g
reception 發表於 2018-5-31 13:06:03 | 顯示全部樓層
我很好嘅朋友上個禮拜也去做平胸手術
' q+ I; V2 d4 G! X' h- Z佢也系踢,但其實胸部滿平嘅; U" b' |" b) e0 T' W/ N* f
我問佢點解要去陣,5 f* V" I7 l3 _& \; ]% T
佢講所以佢著束胸會起疹子,# _# ?6 ~' v# t8 {( A
可能唔透氣仲系乜嘅我系唔太了解
+ E9 \% U% X3 v" t# D
- ^! t  J: c% K3 J. m$ a
Liliy 發表於 2019-2-11 19:24:29 | 顯示全部樓層
沒錯!我有香港的朋友也有在詢問我整型這一方面,所以以價錢來說對他們是可以負擔的,不但技術也很好,協調方面也不是疑問,所以是值得坐飛機來台灣做整形的。