365整形美容論壇

註冊論壇
搜索
查看: 111|回復: 5

[綜合整形] 香港人到台灣做整形手術越嚟越多咩?

nicerthan 發表於 2018-5-29 17:19:25 | 顯示全部樓層 |閱讀模式
想問一問香港人到台灣做整形嘅
4 m  U% w: D" l; Q( G  O系唔系有越嚟越多?( u& E  C; `' K/ `) o2 k6 k
喺網上有睇到人分享' {) w, Z& {& }. [: C
講系去做隆胸 做雙眼皮做隆鼻嘅
* o6 G: L# N3 G) m' J最近甚至睇到有平胸手術嘅
% Y1 i) A/ w7 n2 t7 \! ]/ F呢些都唔系微整形% ~# b0 O& s6 x7 l6 H5 F7 x0 Q9 ~* }. @
系整形手術
6 n! }. O( C0 m  k! P本嚟以為整形手術出國做唔合適' ]  L! F3 V1 x
但睇到咁多資訊- y- V; X5 b2 U5 T5 ]! Z* u  J& E0 i
開始覺得跟我想嘅唔同! A* \4 `8 S. D
點解香港人會選項到台灣去做?
# }1 k4 W  n4 S' a點唔會想要去其他國家?! p7 S/ F* W; u. `
有人真嘅去做過嘅
9 X; Y0 F9 _# j& e2 f系因點解原因才選項去台灣做呢?
如有到診所,請務必和醫生講說是看了365整形美容論壇才來的,醫生會給你意想不到的驚喜喔!!!
reaction 發表於 2018-5-30 17:14:26 | 顯示全部樓層
有睇過有人講香港冇咁嘅技術
, h. d+ p! K# d9 {% r& Q% |之所以會想要到台灣做
- D6 q0 B9 K9 j, ^" H. Z7 I6 c要出國做也可以選項泰國, P/ t0 q' H4 V/ y4 w
但系以泰國跟台灣* W3 o4 T6 {$ X# v( X
選項台灣會更合適' O: U- W5 q3 u6 t9 G% s
原因系語言協調無障礙
0 w  }: I8 N% c- V3 r
csaten 發表於 2018-5-31 10:25:17 | 顯示全部樓層
有阿
2 d/ c, m0 a  z越嚟越多人會到台灣做2 q8 p7 F; ?9 ^' W# [: W# ]3 f
所以語言協調冇疑問; U' r/ N0 S. |; I
到國外要系英文唔夠好9 o9 F9 n( n+ w. N; S9 ^
也可能會協調出疑問) a+ \, T) W" }* |; x& K
仲系要語言能通再做相對好0 z; V" F2 X: I& d5 Z8 o" N# v
平胸手術也可以問問洪敏翔醫生3 f: c: }! E$ a& s8 V* Z4 v

z  l1 X3 @) P" g
dynistor 發表於 2018-5-31 11:35:07 | 顯示全部樓層
所以香港很少有咁嘅技術
* ~  n& [6 T, `+ H: S9 ^$ A還有像之前我聽朋友講會去Taiwan做隆胸* O! k, I: K8 f2 v* j7 l* y
我也系問過才知4 z3 ?- n- A! w6 `3 d& N* a; h
原嚟除咗技術之外
% k6 o) S* e, T香港嘅花費也比Taiwan更高很多
9 W8 L/ A* X0 \+ ^; q- d7 v不但Taiwan嘅整形技術也很知名) T! z/ b4 Q( W9 A/ C* ^
許多人都會特咪去Taiwan做  e" o! C! V. v2 j7 ?3 e
像我朋友也系去Taiwan做平胸手術
" W5 L5 O) S' O佢也花很多時間了解" J' r* i5 ]) K+ z
到Taiwan嘅整形討論區去搵資訊# {5 c( O4 ^, V
後尾決定先發mail問7 k  Q& y* }- g2 R" {
問了一些診所
3 Z, e8 k4 ]: K1 a% k/ E才決定去Taiwan做門診- L1 @( }/ ^3 {: N0 U
門診好幾家診所後才決定
! M2 f; K+ o$ a9 w6 n/ O喺緻美診所做平胸手術
7 X4 y4 P6 I  x" J- K佢系畀洪至正EC做手術嘅7 [# y* D2 t- t% M
做之前也有睇過網路上嘅訊息
; [% w( N7 m9 p- L才知好多人畀呢位EC做胸部手術都做得很滿意
6 M1 Q( l% b+ R+ h! O* Y: \咨詢時EC很專門診所服務也親切讓佢很放心
4 k/ i2 K1 v9 c2 k- K9 x$ R. ^手術時住宿喺診所附近嘅酒店也很舒適. Y" M! S* w$ ~3 p4 V
回診時EC也都很仔細檢查2 S5 i1 v- E+ a1 v; d
回香港後佢也很快復原了1 `) ~/ j0 z% e' `( G2 q8 j
依家可以唔使每日著著束胸5 D% E! |1 s8 }) \7 Q3 E
睇起嚟比以前更有自信啊!% N7 K1 l8 `! m* H: N8 Y0 ~0 a
4 A5 ]$ P/ y4 p5 h
reception 發表於 2018-5-31 13:06:03 | 顯示全部樓層
我很好嘅朋友上個禮拜也去做平胸手術& _3 e6 `0 V+ P2 }4 e8 K/ w
佢也系踢,但其實胸部滿平嘅" z8 Y* V& j5 @$ W3 k
我問佢點解要去陣,
" i) Y$ X# F% @. \- E( C, d: g佢講所以佢著束胸會起疹子,
* O. n; X; t- Q5 B可能唔透氣仲系乜嘅我系唔太了解
! @2 e! D: o. w: ^- ^1 D9 f. g4 S1 `1 s8 r( t9 Z/ c1 t" B
Liliy 發表於 2019-2-11 19:24:29 | 顯示全部樓層
沒錯!我有香港的朋友也有在詢問我整型這一方面,所以以價錢來說對他們是可以負擔的,不但技術也很好,協調方面也不是疑問,所以是值得坐飛機來台灣做整形的。